Zwangerschapsyoga in Amstelveen/ Westwijk

Zwangerschap is een spiritueel proces. Je maakt je dienstbaar aan iets dat hoger staat. Niet jij, maar je kind staat centraal. Om dit hele proces positief te ervaren moet je omgeving vredig zijn. Zo kun je rust en blijheid ervaren. Simpeler gezegd: Moeder moet blij zijn.

Bij zwangerschapsyoga staat de beleving van de zwangerschap centraal. Je hoeft als zwangere vrouw niet te leren hoe je moet bevallen. Dit weet je intuïtief al. Vaak staat angst je intuïtie in de weg.

Als je bewust leert ervaren wat je lichaam verlangt, kun je dit bij de bevalling ook toepassen. Bij Yogapraktijk Shruti in Amstelveen leer je in de zwangerschapsyoga contact te maken met die innerlijke wijsheid en erop te vertrouwen. De oefeningen bestaan uit lichaamshoudingen en ademtechnieken. Je leert overgave en vertrouwen te ontwikkelen en je kracht te gebruiken wanneer het nodig is.

Tijdens de oefeningen is de aandacht in het nu. Dit geeft rust in het denken. De ervaring van de rust en het vertrouwen neem je mee. Ook tijdens de bevalling, hoe die ook zal zijn. De oefeningen maken je spieren soepel en sterk om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voordelen zwangerschapsyoga/ yoga for pregnancy

  • Zwangerschapsyoga is een volledige voorbereiding
  • Door terugkerende thema’s leer je de adem en de oefeningen steeds intenser ervaren
  • In de lessen is de aandacht in het nu. Dit geeft rust in het denken. Deze ervaring van rust neem je mee zodat je dit kunt gebruiken tijdens de bevalling, hoe die ook zal zijn
  • De oefeningen maken je spieren soepel en sterk om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen
  • Meedoen met de partner zorgt voor meer bewustzijn. Tevens leert hij hoe te ondersteunen tijdens en na de bevalling

 


Ayurveda for mother and baby